Prima – Fysiatrinen osaamiskeskus | Tiina Kaistila, liikuntafysiologi
Fysiatrian erikoislääkärin ja fysioterapeutin saa nyt varattua samasta paikasta Tampereella - Primasta.
selän hoito, fysiatrian erikoislääkäri, fysioterapia, selkälääkäri, selkävaivat, niskavaivat, niskakipu, selkäkipu, fysioterapeutti, fysikaalinen hoito, selkäsairauksien asiantuntija, manipulaatio, SI-nivel, SI-nivelen hoito, SI-nivelen vaivat, yliliikkuvuus, ahdas olkapää, kiertäjäkalvosinoireyhtymä, takareiden kireys, kipeä lonkka, lihaskipu, niskavaivat, jäykät hartiat, hartiasärky, hartiakipu, nivelkipu, nivelvaiva, selkävaivojen hoito, niskakivun hoito, selkäkivun hoito, tampere, pirkanmaa
1314
page-template-default,page,page-id-1314,page-child,parent-pageid-23,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
Tiina Kaistila, THM, Ft, liikuntafysiologi

Tiina Kaistila

THM, Ft, liikuntafysiologi

 

Erityisosaaminen

Hengityksen mekaniikan arviointi ja ohjaus.

Rintakehän liikkuvuuden ongelmien analysointi.

Hartiarenkaan toiminnallisten ongelmien analysointi.

Alaraajatutkimukset.

Alaselän, lonkan, polven, nilkan ja jalkaterän toimintahäiriöt osana liikeketjua.

Kävelyn ja juoksun vaiheet sekä ongelmien analysointi.

Liikunta- ja terveysneuvonta.

Tiina selättää asiakkaidensa vaivat

 

Tiina Kaistilan hyppysissä fyysiset vaivat saavat kyytiä. Kuuntelutaito ja sitkeys ratkaisujen etsimisessä ovat hoitotyötaitojen lisäksi Tiinan ydinosaamista. Tiinalla on myös kova tahto kehittää jatkuvasti ammattitaitoaan. Tiina haluaa asiakkaidensa ymmärtävän vaivansa syyt – näin on helpompi motivoitua kuntoutumiseen.

 

Tiina Kaistila on harrastanut kamppailulajeja kilpailumielessä. Tiina kiinnostuikin alkujaan fysioterapiasta omaa urheiluvammaansa kuntouttaessaan. Loputon halu oppia vei Tiinan Jyväskylään liikunta- ja terveystieteelliseen tiedekuntaan. Nykyään hän kampittaa asiakkaittensa tuki- ja liikuntaelinvaivoja liikuntafysiologina Primassa.

 

Tiina Kaistilaa motivoi työssään erityisesti se, ettei ole kahta samanlaista tapausta selvitettävänä. Jokainen potilas kuntoutuu aina omassa yksilöllisessä tahdissaan, juuri hänelle toimivilla keinoilla, jotka pitää löytää. Tämä taas motivoi Tiinaa kouluttautumaan ja syventämään omaa osaamistaan jatkuvasti.

Asiakkaansa Tiina kohtaa tarkasti kuuntelemalla. Sairaushistorian tapahtumista löytyy usein syy- ja seurausyhteys. ”Testaan myös asiakkaitteni liikkumista ja kropan liikkuvuutta. Pyrin aina selittämään mahdollisimman paljon; ymmärrys tuo motivaation kuntoutumiseen”, Tiina kertoo.

 

Potilaan oma motivaatio onkin tärkeä osa kuntoutumista, koska Tiinan vastaanotolta saa lähes poikkeuksetta harjoitteita kotona tehtäviksi. ”Toiminnallisiin ongelmiin auttavat oikeat harjoitteet ja hoidot. Rakenteellisten ongelmien kanssa joudumme miettimään muita ratkaisuja”, Tiina analysoi työtänsä ja jatkaa: ”Moni liikkumiseen liittyvä kiputila vaatii potilaan oman toiminnan muutosta. Kun onnistun motivoimaan potilaan muuttamaan toimintaansa ja auttamaan alkuun, olen tyytyväinen.”

 

Ennen Primaa Tiina Kaistila on pitkään työskennellyt sairaalassa. Primassa hän näkee oman ammattitaitonsa kehittämismahdollisuuden. ”Täällä pääsen laajentamaan asiakaspiiriäni ja laajentamaan katsantokantaani uusien, ratkaistavien haasteiden parissa. Primassa on hyvä ja todella ammattitaitoinen tiimi, joka on koko työpaikan etu”, Tiina perustelee Primaa työpaikkavalintanaan.

 

Tiina Kaistila on motivoitunut kehittämään itseään jatkuvasti joten hän tuntee tarkasti omat rajansa ja kykynsä liikuntafysiologina. ”Olen sitkeä ja yhdistelen menetelmiä. Tällä ikää uskaltaa myös myöntää itsellensä, että voi pyytää apua, kun oman osaamisen raja tulee vastaan”, määrittelee Tiina itseään kysyttäessä miksi olet hyvä työssäsi.