Prima – Fysiatrinen osaamiskeskus | Fysiatrian erikoislääkäripalvelut
Fysiatrian erikoislääkärin ja fysioterapeutin saa varattua samasta paikasta - Primasta.
selän hoito, fysiatrian erikoislääkäri, fysioterapia, selkälääkäri, selkävaivat, niskavaivat, niskakipu, selkäkipu, fysioterapeutti, fysikaalinen hoito, selkäsairauksien asiantuntija, manipulaatio, SI-nivel, SI-nivelen hoito, SI-nivelen vaivat, yliliikkuvuus, ahdas olkapää, kiertäjäkalvosinoireyhtymä, takareiden kireys, kipeä lonkka, lihaskipu, niskavaivat, jäykät hartiat, hartiasärky, hartiakipu, nivelkipu, nivelvaiva, selkävaivojen hoito, niskakivun hoito, selkäkivun hoito, tampere, pirkanmaa
88
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-88,page-child,parent-pageid-21,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Fysiatrian erikoislääkärin palvelut

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien diagnosointi ja hoidon suunnittelu

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien diagnosointi ja hoito tulee aloittaa hyvissä ajoin ennen kuin vaiva muuttuu krooniseksi. Me Primassa hoidamme asiakkaamme kropan kuntoon. Oikea-aikainen ja hyvin suunniteltu hoito selättää tuki- ja liikuntaelinvaivat.

Toimintakykyarviot

Monissa tuki- ja liikuntaelinsairauksissa ihmisen toimintakykyä voidaan selvästi parantaa oikein suunnatun ja ajoitetun hoidon ja kuntoutuksen keinoin. Sairaus voi kuitenkin jättää toimintakykyyn pysyvän loven, joka tulee huomioida siellä missä henkilö toimii. Haasteet voivat olla erilaisia esim. työtehtävissä, kotiympäristössä tai harrastetoiminnassa.

Toimintakykyarviossa arvioidaan, kuinka henkilön sairaus rajoittaa toimintakykyä arjessa. Arviossa todetaan henkilön toimintakyvyn rajat. Tämä auttaa suunnittelemaan elämää eteenpäin sairaudesta huolimatta, esimerkiksi millaisiin työtehtäviin henkilö voi tulevaisuudessa sijoittua. Työnantajat, Kela ja eläkevakuuttajat tarvitsevat toimintakykyarviota päätöksiä tehdessään.

Lääkinnällisen kuntoutuksen suunnitelmat ja apuvälinearviot

Lääkinnällinen kuntoutus tarkoittaa kaikkia niitä keinoja, joita käytetään sairauden hoidon ohella toimintakyvyn ylläpitämiseen tai parantamiseen. Kuntoutussuunnitelma laaditaan, jos haet Kelan kuntoutuksiin tai eläkevakuuttajasi maksamaa kuntoutustukea. Primassa laadimme kuntoutussuunnitelmat ja apuvälinearviot ammattitaitoisesti.

Injektiohoidot yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinsairauksiin:

Joskus vaivojen hoidoksi ei riitä pelkkä fysioterapia. Prima tarjoaa apua täsmällisellä, hoitoa tukevalla, piikitettävällä lääkityksellä. Injektiohoito voi tulla kyseeseen esimerkiksi rannekanavaoireyhtymän, limapussien tulehduksien, pehmytkudosvaivojen ja kulumista aiheutuvien nivelongelmien hoitona.

Konsultaatiot

Konsultaatioita esittävät lääkärille muut lääkärit tai potilaita hoitavat fysioterapeutit. Hoitava ammattihenkilö pyytää konsultaatiota varten hoitamaltaan potilaalta/asiakkaalta luvan. Toimipisteessämme konsultaatiot esitetään lääkärille ennalta sovittuna ajankohtana, ja jos konsultaatio teettää lääkärillä paperityötä esim. kuvantamislähetteen laatimisen muodossa, tai on syytä soittaa esim. lääkityksen muutosten ohjeistamiseksi, peritään konsultaatiosta korvaus.

Asiantuntijaluennot

Työyhteisön hyvinvointi on öljy yrityksen moottorissa. Huonosti öljytty moottori hajoaa. Jaamme asiantuntemuksemme teille, jotta voisitte hyvin ja saavuttaisitte parhaan mahdollisen toimintakyvyn.

Luentojen aiheita mm:
– Selkäkipujen syyt
– Selkäkipujen hoitomahdollisuudet
– Kipu ja kivun kroonistuminen